Dodáváme vyzrálé hovězí BIO maso v nejvyšší kvalitě
AKTUALITY
Patříme mezi prověřené farmáře, výrobce a distributory surovin a potravin, schopných dodávat do jídelen potraviny, které splňují kritéria programu Skutečně zdravá škola/školka/jídelna.
Grilovat nemusíte jen v létě na zahradě za pěkného počasí. Dopřát si chuť grilovaného steakového masa můžete i v zimě. Použít se dají domácí grily, nebo rozpálená pánev a pak dopéct v troubě.
Přinášíme Vám několik jednoduchých bodů, které Vám usnadní přípravu a chuť steaku z našeho hovězího masa.
Zajistili jsme pro vás zase o něco větší komfort při nákupu v naší prodejně! Nově tak můžete bezhotovostně zaplatit i bezkontaktní kartou.
Věříme, že Vám tato služba usnadní a zpříjemní nákup.
Grilovací sezona je v plném proudu, proto přinášíme několik rad, jak připravit správný steak na grilu.Základem každého dobrého steaku je kvalitní vyzrálé hovězí maso a kvalitní gril s nejlépe litinovým roštem.
Tady je několik zásad, které před přípravou nesmíme podcenit:
• Maso ke grilování musíme vytáhnout z chladničky vždy v dostatečném předstihu (minimálně 3 hodiny předem), tak aby teplota masa v celém profilu byla stejná jako teplota okolní (pokojová)
• Před samotným grilováním maso osušíme ubrouskem a vytvarujeme do požadované velikosti a tvaru (výška masa by měla být asi 3 cm).
• Poté maso lehce potřeme olejem (nejlépe olivovým, vhodný je i řepkový).
• Maso pak položíme na vysoce rozpálený rošt a grilujeme podle námi požadované tepelné úpravy. Uvnitř grilu by měla být teplota asi 250 °C.
• Pokud ještě nemáme zkušenosti s délkou grilování a stupněm propečení, použijeme vpichový teploměr pro kontrolu teploty uvnitř steaku:
RARE – teplota uprostřed 50°C, doba grilování za každé strany je asi 1,5 minuty
MEDIUM - teplota uprostřed 55-60 °C, doba grilování za každé strany je asi 3-4 minuty
MEDIUM WELL - teplota uprostřed 65°C, doba grilování za každé strany je asi 5 minut
WELL DONE -teplota uprostřed 70°C a víc, NEDOPORUČUJEME !!!!!!!!!
• Po dosažení požadovaného stupně propečení sundáme maso z roštu a necháme maso „dojít“ na teplém místě nebo v části grilu kde není přímý žár.
• Poté steak osolíme a opepříme a asi za 10 minut můžeme podávat.
TIP : Na steak připravený k podávání položíme plátek bylinkového másla.
(29.04.2018)
TERMÍNY PRODEJE
Termíny prodeje čerstvého masa:
16.05.2025
Pro objednávku masa ve zvoleném termínu volejte 724 358 907 nebo napište.