O nás   Proč vyzrálé   Produkty   Ověření původu masa   Kontakt
Vyzrálé hovězí

Vyzrálé hovězí

Dodáváme vyzrálé hovězí BIO maso v nejvyšší kvalitě

AKTUALITY
Skutečně zdravý dodavatel v programu Skutečně zdravá škola Patříme mezi prověřené farmáře, výrobce a distributory surovin a potravin, schopných dodávat do jídelen potraviny, které splňují kritéria programu Skutečně zdravá škola/školka/jídelna.


Hovězí steak na grilu i v zimě!

Grilovat nemusíte jen v létě na zahradě za pěkného počasí. Dopřát si chuť grilovaného steakového masa můžete i v zimě. Použít se dají domácí grily, nebo rozpálená pánev a pak dopéct v troubě.

Přinášíme Vám několik jednoduchých bodů, které Vám usnadní přípravu a chuť steaku z našeho hovězího masa.

>> Zobrazit celou zprávu

(Zpráva ze dne 04.01.2022)
 

Přijímáme platební karty

Zajistili jsme pro vás zase o něco větší komfort při nákupu v naší prodejně! Nově tak můžete bezhotovostně zaplatit i bezkontaktní kartou.
Věříme, že Vám tato služba usnadní a zpříjemní nákup.
Přijímáme platební karty >> Zobrazit celou zprávu

(Zpráva ze dne 14.01.2021)
 


Proč vyzrálé?

Jen na úvod si připomeňme několik skutečností o hovězím mase. Hovězí maso je významným zdrojem kvalitní živočišné bílkoviny. Má také vysoký obsah některých minerálních látek, především železa, zinku, selenu a také vitamínu B12. Maso neobsahuje příliš mnoho tuku, některé partie jsou velice libové. Je vhodné ke konzumaci i pro lidi, kteří dodržují dietní režimy.

Proces zrání masa

Vyzrálé hovězí maso
U hovězího masa se (na rozdíl od kuřat či ryb) se získává procesem zrání vyšší jakost. Zrání je složitý biochemický proces při kterém dochází k uvolňování ztuhlosti svalu, zlepšuje se vaznost masa a výrazně se zlepšují organoleptické vlastnosti masa. Zrání hovězího masa se podílí pozitivně na jeho křehkosti, šťavnatosti a zároveň dochází k uvolňování extrakčních látek, které zvýrazňují chuťové vlastnosti a aroma masa. Jinými slovy, zralé maso obsahuje méně vody, je chuťově výraznější, měkčí a šťavnatější než maso čerstvé.

Celý proces zrání probíhá optimálně při teplotách těsně nad bodem mrazu ( max. do 3 °C) a relativní vlhkosti okolo 70%. Nejlépe zraje maso v celých částech a to buď ve čtvrtích anebo celých partiích, protože na povrchu maso okorává a při následném bourání je potřeba tyto okoralé části odstranit. Maso by takto mělo zrát minimálně 14 dní, ale ze zkušenosti víme, že optimum je někde v rozmezí 21 až 25 dnů (někdy i více než 30 dní).

A co z toho všeho plyne pro spotřebitele?

Zralé hovězí maso je vždy dražší než maso čerstvé, a to právě díky více nákladům, které jsou spojeny s činnostmi, které jsou popsány výše. Na druhou stranu, vaření ze zralého masa je snazší (maso je dříve měkké), pokrm je chutnější a šťavnatější. Celkový čas na přípravu je tak kratší (uvádí se až o 30%) a energeticky méně náročnější. A ten gurmánský zážitek... Není nic jednoduššího než si to vyzkoušet.

Vyzkoušejte naše "VYZRÁLÉ HOVĚZÍ".



TERMÍNY PRODEJE
Termíny prodeje čerstvého masa:
  • 29.11.2024
Pro objednávku masa ve zvoleném termínu volejte 724 358 907 nebo napište.

NOVINKA - přijímáme platební karty!
Přijímáme platební karty

VYZRALE-HOVEZI.cz - Prodáváme vyzrálé hovězí maso.

sitemap.txt | All rights reserved © 2024