Dodáváme vyzrálé hovězí BIO maso v nejvyšší kvalitě
AKTUALITY
Patříme mezi prověřené farmáře, výrobce a distributory surovin a potravin, schopných dodávat do jídelen potraviny, které splňují kritéria programu Skutečně zdravá škola/školka/jídelna.
Grilovat nemusíte jen v létě na zahradě za pěkného počasí. Dopřát si chuť grilovaného steakového masa můžete i v zimě. Použít se dají domácí grily, nebo rozpálená pánev a pak dopéct v troubě.
Přinášíme Vám několik jednoduchých bodů, které Vám usnadní přípravu a chuť steaku z našeho hovězího masa.
Zajistili jsme pro vás zase o něco větší komfort při nákupu v naší prodejně! Nově tak můžete bezhotovostně zaplatit i bezkontaktní kartou.
Věříme, že Vám tato služba usnadní a zpříjemní nákup.
Jen na úvod si připomeňme několik skutečností o hovězím mase.
Hovězí maso je významným zdrojem kvalitní živočišné bílkoviny.
Má také vysoký obsah některých minerálních látek, především železa, zinku, selenu a také vitamínu B12.
Maso neobsahuje příliš mnoho tuku, některé partie jsou velice libové.
Je vhodné ke konzumaci i pro lidi, kteří dodržují dietní režimy.
Proces zrání masa
U hovězího masa se (na rozdíl od kuřat či ryb) se získává procesem zrání vyšší jakost.
Zrání je složitý biochemický proces při kterém dochází k uvolňování ztuhlosti svalu,
zlepšuje se vaznost masa a výrazně se zlepšují organoleptické vlastnosti masa.
Zrání hovězího masa se podílí pozitivně na jeho křehkosti, šťavnatosti a zároveň dochází k uvolňování extrakčních látek,
které zvýrazňují chuťové vlastnosti a aroma masa.
Jinými slovy, zralé maso obsahuje méně vody, je chuťově výraznější, měkčí a šťavnatější než maso čerstvé.
Celý proces zrání probíhá optimálně při teplotách těsně nad bodem mrazu ( max. do 3 °C)
a relativní vlhkosti okolo 70%. Nejlépe zraje maso v celých částech a to buď ve čtvrtích anebo celých partiích,
protože na povrchu maso okorává a při následném bourání je potřeba tyto okoralé části odstranit.
Maso by takto mělo zrát minimálně 14 dní, ale ze zkušenosti víme,
že optimum je někde v rozmezí 21 až 25 dnů (někdy i více než 30 dní).
A co z toho všeho plyne pro spotřebitele?
Zralé hovězí maso je vždy dražší než maso čerstvé, a to právě díky více nákladům,
které jsou spojeny s činnostmi, které jsou popsány výše. Na druhou stranu, vaření ze zralého masa je snazší
(maso je dříve měkké), pokrm je chutnější a šťavnatější.
Celkový čas na přípravu je tak kratší (uvádí se až o 30%) a energeticky méně náročnější.
A ten gurmánský zážitek... Není nic jednoduššího než si to vyzkoušet.
Vyzkoušejte naše "VYZRÁLÉ HOVĚZÍ".
TERMÍNY PRODEJE
Termíny prodeje čerstvého masa:
29.11.2024
Pro objednávku masa ve zvoleném termínu volejte 724 358 907 nebo napište.