Dodáváme vyzrálé hovězí BIO maso v nejvyšší kvalitě
AKTUALITY
Patříme mezi prověřené farmáře, výrobce a distributory surovin a potravin, schopných dodávat do jídelen potraviny, které splňují kritéria programu Skutečně zdravá škola/školka/jídelna.
Grilovat nemusíte jen v létě na zahradě za pěkného počasí. Dopřát si chuť grilovaného steakového masa můžete i v zimě. Použít se dají domácí grily, nebo rozpálená pánev a pak dopéct v troubě.
Přinášíme Vám několik jednoduchých bodů, které Vám usnadní přípravu a chuť steaku z našeho hovězího masa.
Zajistili jsme pro vás zase o něco větší komfort při nákupu v naší prodejně! Nově tak můžete bezhotovostně zaplatit i bezkontaktní kartou.
Věříme, že Vám tato služba usnadní a zpříjemní nákup.
Libový, křehký, podlouhlý a nejdražší díl hovězího masa. Svalovina v této části hřbetu je vystavena velice malé námaze, maso ze svíčkové je proto křehké, jemné a libové. Excelentní na minutky a nebo tatarský biftek.
Vysoký roštěnec je jemné, tukem prorostlé šťavnaté maso. Je to po pravé svíčkové nejměkčí hovězí maso. Jde o výborné maso na STEAK. Vysoký roštěnec se nachází mezi lopatkami
Tohle jemné maso se hodí jak k pomalejší úpravě na pečení v celku, dušení, tak dobře vyzrálé i na STEAK. Pochází z přední části kýty a nabízí křehké a jemně vláknité maso. Skládá se ze tří částí svaloviny. Dodáváme i naporcovaný a začištěný po 1ks vakuo balený STEAK.
Je skvělé libové a šťavnaté maso. Hodí se na vaření,guláš, pečení i dušení. Skvěle vyzrálá i na STEAK. Loupaná plec je část plece, přední nohy, ale počítá se za zadní maso. Středem svalu prochází typický klihovitý předěl.
U nás se někdy nazývá "řeznická panenka". A řezníci si ji často nechávají pro spoji potřebu, odtud ten název. Má výraznou hovězí chuť a peče se na pánvi a nebo grilu. Má dlouhá, velmi hrubá vlákna. Tuhost masa lze zmírnit nakrájením na tenké plátky přes vlákno. Ve spoustě restaurací z tohoto kusu dělají i tatarský biftek.
Krk ("chuck") : Maso z krku se perfektně hodí například na guláš. Tenhle kus masa s prorostlou svalovinou a silnou vlákninou se výborně hodí také na mleté maso a nebo do domácích klobásek. Dále na pečení, vaření i dušení.
Kulatá plec, neboli falešná svíčková se vyznačuje jemným mramorováním. Hodí se k přípravě medailonků, ale i k dušení a do omáček, či na špízy. V "tataráku" jej od originálu nepoznáte. Úžasně jemný kus, který se odděluje od přední plece.
Je kližka s kostí. Perfektní na dušení, či pečení. Šťavnatá morková kost dodá hutnou a chutnou hovězí šťávu. OssoBuco je vynikající například s dušenou zeleninou.
Vrchní šál: je libový kus vnitřní části zadní kýty. Maso má jemnější svalové vlákno než spodní šál. Spodní šál: Spodní šál má hrubší hrubší svalové vlákno, maso je libové. Skvělé na ragú a nebo na pečení, či dušení.
Je vynikající na pečení, vaření, malé závitky, ptáčky i dušení. Skvělý je i prošpikovaný ve svíčkové omáčce. Jde o zcela čistý kulatý sval. Nicméně tvar drží pouze maso z mladých kusů. Maso je dokonale libové. Kus libového masa, který se oddělí ze spodního šálu kýty.
Dodáváme začištěnou, balenou ve vakuu. Balení cca 1kg. Játra je z mladých býků, proto je možné ji připravit na pánvi jen tak a nebo v troj obalu, či do polévky na knedlíčky, paštiku.
Dodáváme balíčky velké cca 1kg, kde naleznete masové ořezy (bez velkých lojů). A nebo na kostky nakrájené vždy kousky srdce, játry, ledvinek (ne plíce). Skvělé pro metodu BARF.